Meer balans in je leven? Haal de wijsheid uit je lijf

De kracht van balans tussen hoofd, hart en buik

Naast ons hoofd en ons hart er is nog een derde aspect dat we niet moeten vergeten: onze buik

In onze maatschappij lijkt ons hoofd vaak de boventoon te voeren. We denken na, analyseren en plannen erop los. Maar wat gebeurt er als we te veel nadruk leggen op handelen vanuit verstand? Dan kan dat leiden tot stress, spanning en uiteindelijk zelfs tot een burn-out. Gelukkig is er een oplossing: het vinden van de juiste balans tussen hoofd, hart en buik.

Ons hoofd is onmisbaar, maar het is niet allesbepalend. We kennen allerlei uitdrukkingen met ons hoofd. Een hard hoofd ergens in hebben. Boven het hoofd groeien. We moeten ook ons hart toelaten. Een warm hart toedragen. Recht uit het hart. Zomaar wat uitdrukkingen met ons hart. Het hart staat voor onze emoties en gevoelens. Denk aan liefde, empathie en compassie. Deze aspecten zijn minstens zo belangrijk als ons denkvermogen. Door ons hart te laten spreken, kunnen we meer in contact komen met onszelf en anderen. Als je je hart opent, komt er een overweldigende stroom van emoties en verbinding vrij. We kunnen ons beter inleven in anderen en voelen wat we echt belangrijk vinden in het leven. Het hart kan ons helpen om de juiste keuzes te maken en ons te laten leiden door onze innerlijke waarden. Het kan een verademing zijn om jezelf te laten zien en te voelen wat er echt in je omgaat.

Maar er is nog een derde aspect dat we niet moeten vergeten: onze buik. Vlinders in de buik. Je buik vol hebben van… Onze buik staat voor ons instinct en ons lichaam. Het kan helpen om meer te luisteren naar onze intuïtie en ons te laten leiden door ons gevoel. We hebben vaak meer wijsheid in ons dan we denken. Door regelmatig te sporten of andere lichamelijke activiteiten te doen waar we plezier uit halen, kunnen we meer in contact komen met ons lichaam en ons instinct.

Door de juiste balans te vinden tussen hoofd, hart en buik, voorkomen we een gevoel van stress, zinloosheid of burn-out en kunnen we ons leven meer in balans brengen met meer passie en meer vertrouwen. Luister naar je hart en volg je intuïtie. Wat willen je hart en je buik je vertellen? Wat is je verlangen? Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Afstand nemen en vertragen. Zoals bijvoorbeeld mediteren, wandelen in de natuur, tijd doorbrengen met vrienden en familie, creatieve activiteiten ondernemen, of simpelweg meer aandacht besteden aan ons lichaam. Probeer eens wat verschillende dingen uit en ontdek wat voor jou werkt.

In deze drukke en veeleisende wereld is het belangrijk om niet alleen ons hoofd te laten spreken, maar ook ons hart en onze buik. Laat je inspireren door deze drie krachtige elementen en vind de balans die bij jou past. Want uiteindelijk gaat het erom dat we ons leven inrichten op een manier die ons gelukkig maakt. En dat begint bij balans.

Wil jij een betere balans tussen hoofd, hart en buik in jouw leven of werk? Ben jij nieuwsgierig hoe wij je hoofd-, hart- en buiktalenten kunnen meten en verder kunnen inspireren? Neem contact op met ons. 

Linda Helle-Melief en Marianne Kuijlaars

#blog #force #balans #wijsheid

2 gedachten over “Meer balans in je leven? Haal de wijsheid uit je lijf”

Reacties zijn gesloten.